Ce este brânza raclette?

Branza Raclette Bucuresti

Ce este brânza raclette?

Probabil că ați văzut acele videoclipuri pe Youtube și Instagram cu brânză topită și răzuită pe un platou delicios de mâncare și v-ați gândit „Ce este această creație magic de apetisantă și unde pot să o găsesc?” Răspunsul? Raclette – o brânză tradițională elvețiană sau franțuzească servită încălzită și topită.

Raclette provine de la cuvântul franțuzesc „a răzui” și se referă atât la tipul de brânză, cât și la mâncarea tradițională elvețiană cu care este servită. Legenda brânzei spune că mâncarea a luat naștere în urmă cu sute de ani, când fermierii încălzeau o bucată de brânză la foc deschis pentru o masă abundentă și plină.

Populară încă din Evul Mediu, brânza raclette este produsă cu lapte de la vaci care se hrănesc cu iarbă proaspătă vara și cu fân de pajiște iarna, rezultând o brânză aromatică care variază în aromă de la blând și lăptos la picant, în funcție de roată. În mod obișnuit, aceasta este topită fie într-un grătar special pentru raclette, fie folosind o mașină profesională și apoi turnată sau răzuită peste fiecare fel de mâncare. Doriți să-l încercați acasă? Există aparate de raclette pentru 2, 4, 6 persoane, care aduc o atmosferă conviviale pentru o masă în familie, sau pur și simplu, feliată sau răzuită și topită ca și orice altă brânză. În orice modalitate alegeți să o topiți, este cu siguranță o brânză de împărțit alături de cei dragi.

În ce combinații poate fi servită? Brânza raclette este deosebit de delicioasă peste cartofi fierți și legume (ciuperci, dovlecei, roșii, salată verde) și mezeluri precum salam, prosciutto, jambon. În materie de vinuri, poate fi asociată cu un Riesling sau cu un vin alb sec.

*Dacă sunteți interesați să achizitionați aparat pentru raclette sau brânză, puteți să ne scrieți prin formularul nostru de contact.

 

#raclettecheese

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button