O branza frantuzeasca light: Cancoillotte

branza cancoilote romania

O branza frantuzeasca light: Cancoillotte

Cunoașteți Cancoillotte, cea mai light dintre brânzeturile procesate?

Cuibărită frumos în recipientul sau, această brânză din Franche-Comté nu are aura colegilor săi Reblochon sau Raclette, deși are multe lucruri de oferit.

Branza Cancoillotte a primit eticheta IGP de către Comisia Europeană, asigurând pe de o parte protecția la scară europeană, pe de altă parte promovarea acestui know-how ancestral. Ceea ce diferențiază cancoillotte de o brânză maturată „clasică” are foarte mult de-a face cu metoda sa de fabricație. Laptele de vacă este mai întâi degresat înainte de a deveni o brânză numită „metton blanc”. Acesta din urmă este apoi rafinat și apoi topit, ceea ce dă faimoasa cancoillotte. Vanduta in propriul sau recipient, Cancoillotte are o textură semi-lichidă și lipicioasă. Când este încălzita, devine foarte lichida. La noi la Fromagerie puteti gasi de la Maison Raguin atat Cancoillotte natur cat si cu aroma de usturoi!

Cancoillotte are două puncte tari. 1/ Este foarte usor de gatit si se adapteaza la toate retetele. 2/ Este light. Și asocierea cuvintelor brânză și light este deja o excepție, dar pe partea de cancoillotte vorbim despre un conținut de grăsime mai mic de 15%. Pentru comparație, Comté conține 28 g și Cheddar 33 g de lipide la 100 g.

Gust si retete

Cu mirosul ei îmbătător și aroma sa de lapte/unt ușor, cancoillotte nu este doar o brânză cu conținut scăzut de grăsimi, dar si foarte versatila! Poate fi adaugata într-o reteta de tartiflette light pentru a înlocui reblochon-ul cu cartofi, ceapă și fâșii de bacon. Într-un mac și french cheese garnisit cu bucăți mici de cârnați Montbéliard, pentru a pune în valoare aromele locale. Într-un gratin de iarnă cu conopidă sau broccoli. Într-un quiche cu praz. Îl poți folosi chiar și pentru a face fondue! Este ideal pentru rețete ușoare, îmbătătoare și tentante. |

Daca iti plac brânzeturile topite, vei adora Cancoillotte!

Te asteptam sa o incerci comandand online sau in Fromageria noastra fizica din str. Mendeleev 2, zona Amzei!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button