Mâncare acasă în vreme de coronavirus
Trăim vremuri noi și incerte, dar tu și cei dragi trebuie să mâncați, iar actul de a pregăti și servi o masă – chiar și una simplă – poate aduce un confort deosebit atât bucătarului, cât și celui servit. Fie că aveți în cămară un stoc decent de alimente, sau alegeți să vă fie livrate acasă prin diferitele aplicații disponibile, este importantă organizarea meselor într-o manieră cât mai placută atât pentru tine cât și pentru cei dragi.
Încearcă să combini diverse ingrediente
Cu ingrediente de bază precum orez, paste, năut sau bulgur, aceasta este o oportunitate excelentă de a le găti în forma lor cea mai de bază și de a folosi asta ca o modalitate de a le reface pe parcursul a câteva zile. Într-o zi le puteți servi gătite, a doua zi le poți folosi pentru o supă, a treia zi pentru o salată, etc.
Realizează loturi de bază
Dacă te simți copleșit de multe aspecte în acest moment, îți recomandăm să reduci cantitatea de timp pe care o petreci în bucătărie în fiecare zi, pregătind cantități mari de bază pe care le poți folosi cu rapiditate pentru câteva feluri de mâncare preferate. Astfel, nu vei reduce doar timpul de pregătire, dar te va lăsa, de asemenea, cu resturi suficiente pentru mai multe mese pe perioada unei săptămâni acasă. Fasolea, orezul și lintea sunt toate alimente bune pentru loturi care pot fi transformate într-o varietate de feluri de mâncare sănătoase și delicioase.
Încorporează legume proaspete ori de câte ori este posibil
Poate fi tentant să te bucuri de fast-food atunci când stai acasă în carantină și nu ai multe activități, dar completarea cu alimente sănătoase a orelor de masă te poate ajuta să reziști la nevoia de gustări calorice. O soluție ușoară pentru încorporarea de legume proaspete într-o farfurie delicioasă este crearea unui bol curcubeu. Alege două sau trei legume proaspete (morcov, roșii, salată) pentru a-l face un curcubeu de toate culorile diferite și o proteină – fasole, linte sau pui, pește sau tofu.
Încercă lucruri noi
În timp ce practici distanțarea socială, este probabil să ai mai mult timp liber decât în mod normal. Așadar, de ce să nu o folosești ca o oportunitate de a încerca rețete și mâncăruri noi? Ce propunem noi este brânză raclette, care se servește în mod tradițional încălzită și topită peste cartofi fierți, mezeluri, castraveți cornichoni. Topirea se poate realiza cu ajutorul unui aparat electric, la tigaie la foc mic, sau puteți încerca o variantă eco-friendly – aparatul de raclette Lumi pe bază de lumânări, ideal pentru o cină romantică în doi sau o seară în familie.
#staysafe
Lasă un răspuns